Gázkazánok elektromos bekötése

KapcsolatReferenciák

Bizonyára Ön is került már szorult helyzetbe! Gyorsan kellett keresni megbízható villanyszerelőt aki még az automatizáláshoz is ért! Most ezt a gondot levesszük az Ön válláról!
Szakembereink gyorsan, megbízhatóan dolgoznak az egyedi igényeknek megfelelően…

Amiben tudunk segíteni:

 1. Gázkazánok elektromos bekötése
 2. Keringető szivattyúk, szelepek beüzemelése
 3. Termosztátok beüzemelése, felprogramozása
 4. EPH nyilatkozat kiadása (Gázművek felé)
 5. Fűtési rendszerek elektromos automatizálása
 6. Érintésvédelmi  mérések a készülékekre

A megrendeléstől számított 48 órán belül elvégezzük a felülvizsgálatot illetve az EPH nyilatkozat kiadását!

Példa:

Családi ház kombikazán elektromos bekötése radiátoros fűtéshez, meleg víz előállításához.

Szükséges kialakítani:

 1. Gázkazán elektromos betáppontját
 2. EPH csomópontot
 3. Fali termosztát áramkörét
 4. Külső hőmérséklet érzékelőt (kazán típustól függően)
 5. Szivattyú áramkörét ha a fűtési rendszer megkívánja
 1. Elektromos betáppont: kazán típustól függően 2P kismegszakító C4A illetve C6A teljesítmény igény szerint . Amennyiben olyan részbe építjük be a kazánt ahol a gyártó előírja a kiegészítő érintésvédelmet, akkor 16A 30mA 2 pólusú áramvédő kapcsolót is szereljünk fel!!
 2. EPH csomópont (Egyen Potenciálra Hozás). Az összes vizvezeték, fűtés, gáz csövet kössük össze egymással EPH szalaggal 6 kvadrátos zöld-sárga vezetékkel . Ezeket kössük be a ház EPH csomópontjába. Ne feledkezzünk meg a gázóra átkötéséről szintén 6 kvadrátos zöld-sárga vezetékkel.
 3. Fali termosztát: Ez lehet rádió frekvenciás vagy vezetékes. Ne használjunk rádiófrekvenciás termosztátot amennyiben nincs tökéletes rálátás az adó és vevő között. Pl falak vannak közöttük, mert ahogy merül az elem bizonytalan lesz a működés. Vezetékes összekötés esetén 3×0,75 kvadrátos vezeték szükséges a bekötéshez. A termosztát elhelyezésénél fontos, hogy szélcsendes naptól védett belső falra rakjuk azt lehetőleg ne párás helyre mert ezek az előnytelen elhelyezések téves működést eredményezhetnek.
 4. Külső hőmérséklet érzékelő: Ügyeljünk az elhejezésnél fontos figyelembe vennek a környezeti hatásokat Pl: ne rakjuk tüző napra se az északi oldalra az érzékelőt mert az téves működést eredményez.
 5. Szivattyú áramköre: nagy vízmennyiség esetén a szükség lehet plusz szivattyú beépítésére. Ha a kazánunk ezt nem tudja működtetni mert a vezérléséből hiányzik a funkció, akkor be kell építenünk egy v. több morze érintkezős relét.

Fontos: soha ne kössük a kazánt és a szivattyút úgy, hogy azok egyidőben történő elindítását a termosztát vezérelje! Ez a bekötés gazdaságtalan mert a hideg vizet feleslegesen keringtetni a rendszerünkben. Ezzel csak energiát veszítünk!

Kérdés esetén keressen bennünket!

Gázkazánok szakszerű bekötése

Itt a tél, ez pedig azt jelenti,  hogy beköszöntött a fűtési szezon. Ideje bekapcsolni a radiátorokat, kazánokat és konvektorokat, hogy kényelmesen átvészelhessük a mínuszokat. Beüzemelés előtt érdemes átnézetni a berendezéseket szakemberrel, hogy a fűtésrendszer működésével minden rendben van-e és nem lesz gond, ha bekapcsoljuk.

Sajnos előfordulhat, hogy elromlik a gázkészülék és javításra szorul, esetleg le kell cserélni a régi berendezést. Ez a téli szezon közepén rendkívül kellemetlen lehet, mely gyors és szakszerű segítséget kíván.

Keressen minket és forduljon hozzánk bizalommal, ha gázkazánnal kapcsolatos munkálatokra, javításokra van szüksége, és mi a legkétségbeejtőbb helyzetben is orvosoljuk a problémát!

Vállaljuk gázkazánok bekötését, elektromos automatizálását és gondoskodunk arról, hogy minden kiválóan működjön már a kezdetektől. Ezen kívül a készülékek érintésvédelméről sem feledkezünk meg, hogy Ön még nagyobb biztonságban lehessen.

Keressen minket gázkazánnal kapcsolatos ügyekben, és bízza magát szakértelmünkre!

Pár szó a gázkazánokról

A gázkazán egy hőenergiát adó készülék, mely hőenergia-felszabadítással és éghető gázok segítségével működik. A gáz típusa lehet biogáz, kohógáz, vagy legtöbb esetben földgáz.

Ha elhelyezési szempontból vizsgáljuk, két csoportra lehet osztani a gázkazánokat: fali és álló kazán, ezeken belül pedig háromféle típust tudunk megkülönböztetni: fűtő, kombi, és beépített tárolós.
Ám legyen szó fali vagy álló, fűtő, kombi, beépített, nyílt vagy zárt égésű, kéményes, kondenzációs, vagy turbós kazánról, egy feladat mindegyik esetben fontos: a gázkazán bekötés folyamata.

Gázkazán bekötés során általában nem árt profikat alkalmazni, hiszen rengeteg mindenre kell ügyelni a bekötés során. Először is el kell végezni az engedélyeztetést, meg kell tervezni, és egyeztetni a kéményseprővel. Talán mi itt már egyből elakadnánk, ezért van szükségünk profik segítségére.

Mi levesszük válláról a terheket, hiszen 4 éve kifogástalan hozzáértéssel, odafigyeléssel, szakmai alázattal dolgozunk, és cégünk profiljába a gázkazán bekötés is beletartozik!

A gázkazánok nyomában

Rengeteg halálos balesetről szóló hírt hallhatunk a médiában, általában a fűtési szezon alatt, amik többségének a hátterében a gázkazánok állnak.

A hibát a gázkazán bekötés, illetve a használat és a lakásfelújítás során történő meghibásodásoknál kell keresni.  Nagyon fontos a gázkazánok szakszerű, pontos, precíz bekötése, mert így nagymértékben csökkenthetjük a halálos balesetek számát. De nem elég a szakszerű gázkazán bekötés, fontos az is, hogy folyamatosan ellenőrizve legyen a gázkazánunk.

Amikre érdemes odafigyelni:

Lakásfelújításkor érdemes kicserélni a már elavult gázkazánt egy modernebb, biztonságosabb típusra.

A hosszú ideig használt gázkazánok cseréje ajánlott, még akkor is, ha jelenleg nincs vele semmi probléma.

Ha tehetjük, érdemes zárt égésterű fali gázkazánt választani, hiszen a balesetek nagy részét inkább nyílt égésű, kéményes készülékek okozzák.

A gázkazán bekötését bízza profikra! Vegye igénybe szakembereink segítségét, hogy Ön is biztonságban érezze magát otthonában!

Profi gázkazán bekötés a Levill Max-tól!

A gázkészülék meghibásodása igen kellemetlen körülményekkel jár hétköznapi életünk és komfortérzetünk tekintetében, különösen, ha fűtési szezonban történik a baj.

 Ha a gázkazán már régi, a felújítás pedig költséges, akkor érdemes átgondolni, hogy egy energiatakarékosabb gázkészülékre cseréljük meglévő berendezésünket.

A tervezés során fontos szempont a gázkazán kéményének átmérője és a kémény magassága, valamint a légbeszívás lehetőségének ellenőrzése. A gázkazán bekötése előtt a beüzemelő feladata, hogy felülvizsgálja a korábbi megoldásokat és az adott körülményeket, lehetőségeket. A gázkészülék beüzemelő egyben felülvizsgáló is, bármilyen hiba észlelése esetén a megrendelővel közli a problémákat, valamint kijavíttatja, és a hiányzó szakvéleményeket elkéri.

A gázkazán bekötését bízza profi szakemberekre! Garancia és minőség a Levill Max-nál! Felmerülő szakmai kérdéseivel, illetve szolgáltatásainkkal kapcsolatos részletekért bátran keressen fel minket!

Mi a teendő sürgős gázkazán bekötése esetén?

Gyakran előfordul, hogy a régi gázkazán hirtelen meghibásodik a téli hidegben, ezért azt sürgősen ki kell cserélnünk, hiszen otthonunk akár egy nap alatt is ki tud hűlni. Az ilyen helyzetekben fontos tudnunk, hogy pontosan mi is az új gázkazán bekötésének a gyors és szakszerű menete.

Amikor sürgős esetről van szó, akkor is az érvényben lévő szabályok szerint kell eljárnunk, azonban a készüléket ideiglenes jelleggel el lehet indítani egy szénmonoxid érzékelő megléte mellett mindaddig, amíg a kéményseprő engedélye megérkezik.

A gázkazán kiválasztása során számtalan tényezőre figyelni kell, többek között a kémény átmérőjére, annak magasságára, valamint ügyelnünk kell légbeszívásra is. Az ilyen helyzetben a legideálisabb megoldás számunkra, ha egy magas szakértelemmel rendelkező céghez fordulunk, akik segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb gázkazánt, és elvégzik a bekötéssel kapcsolatos munkálatokat.

Gázkazán bekötése kapcsán bátran forduljon hozzánk segítségért! Tekintse meg a honlapunkon található elérhetőségeinket és keressen minket bizalommal!

A gázkazánok típusai, előnyei és beszerelése

A gázkazánok alkalmazása már hosszú évtizedek óta zajlik. A modern világban egyre népszerűbbé válnak költséghatékony kivitelük révén, azonban fontos tudni, hogy a gázkazánok bekötése mindig szakértelmet kíván!

A gázkazánokat különböző típusok szerint csoportosíthatjuk, melyek a következőek:

Nyílt égésterű, kéményes gázkazán – A más néven atmoszferikus kazánként ismert szerkezet égéstere nincs elzárva, így az égéshez szükséges oxigént a lakás légteréből nyeri, a keletkező füst pedig a kéményen át távozik. Hátránya, hogy felhasználja a lakás levegőjét.

Zárt égésterű, turbós gázkazán – Égéstere elzárt, így az égéshez szükséges levegőt nem a lakásból, hanem egy vezeték segítségével a házon kívülről nyeri. A füstelvezetést egy ventilátor végzi, így nincs szükség nagy kéményre, ezáltal alkalmazása is biztonságosabb.

Kondenzációs gázkazán – Képes a füstgázban lévő vízgőz hőenergiájának újrahasznosítására. Ennek alkalmazása főként alacsony hőmérsékletű fűtővizek esetén ajánlott.

Bármelyik mellett is dönt, a gázkazán bekötését bízza szakértő munkatársainkra!

 1. Gázkazánok elektromos bekötése
 2. Keringető szivattyúk, szelepek beüzemelése
 3. Termosztátok beüzemelése, felprogramozása
 4. EPH nyilatkozat kiadása (Gázművek felé)
 5. Fűtési rendszerek elektromos automatizálása
 6. Érintésvédelmi  mérések a készülékekre

A megrendeléstől számított 48 órán belül elvégezzük a felülvizsgálatot illetve az EPH nyilatkozat kiadását!

Kérdés esetén keressen bennünket!

Példa:

Családi ház kombikazán elektromos bekötése radiátoros fűtéshez, meleg víz előállításához.

Szükséges kialakítani:

 1. Gázkazán elektromos betáppontját
 2. EPH csomópontot
 3. Fali termosztát áramkörét
 4. Külső hőmérséklet érzékelőt (kazán típustól függően)
 5. Szivattyú áramkörét ha a fűtési rendszer megkívánja
 1. Elektromos betáppont: kazán típustól függően 2P kismegszakító C4A illetve C6A teljesítmény igény szerint . Amennyiben olyan részbe építjük be a kazánt ahol a gyártó előírja a kiegészítő érintésvédelmet, akkor 16A 30mA 2 pólusú áramvédő kapcsolót is szereljünk fel!!

 2. EPH csomópont (Egyen Potenciálra Hozás). Az összes vizvezeték, fűtés, gáz csövet kössük össze egymással EPH szalaggal 6 kvadrátos zöld-sárga vezetékkel . Ezeket kössük be a ház EPH csomópontjába. Ne feledkezzünk meg a gázóra átkötéséről szintén 6 kvadrátos zöld-sárga vezetékkel.
 3. Fali termosztát: Ez lehet rádió frekvenciás vagy vezetékes. Ne használjunk rádiófrekvenciás termosztátot amennyiben nincs tökéletes rálátás az adó és vevő között. Pl falak vannak közöttük, mert ahogy merül az elem bizonytalan lesz a működés. Vezetékes összekötés esetén 3×0,75 kvadrátos vezeték szükséges a bekötéshez. A termosztát elhelyezésénél fontos, hogy szélcsendes naptól védett belső falra rakjuk azt lehetőleg ne párás helyre mert ezek az előnytelen elhelyezések téves működést eredményezhetnek.
 4. Külső hőmérséklet érzékelő: Ügyeljünk az elhelyezésnél fontos figyelembe venni a környezeti hatásokat Pl: ne rakjuk tűző napra se az északi oldalra az érzékelőt mert az téves működést eredményez.
 5. Szivattyú áramköre: nagy vízmennyiség esetén a szükség lehet plusz szivattyú beépítésére. Ha a kazánunk ezt nem tudja működtetni mert a vezérléséből hiányzik a funkció, akkor be kell építenünk egy v. több morze érintkezős relét.

Fontos: soha ne kössük a kazánt és a szivattyút úgy, hogy azok egyidőben történő elindítását a termosztát vezérelje! Ez a bekötés gazdaságtalan mert a hideg vizet feleslegesen keringtetni a rendszerünkben. Ezzel csak energiát veszítünk!

Gázkazánok szakszerű bekötése

Itt a tél, ez pedig azt jelenti,  hogy beköszöntött a fűtési szezon. Ideje bekapcsolni a radiátorokat, kazánokat és konvektorokat, hogy kényelmesen átvészelhessük a mínuszokat. Beüzemelés előtt érdemes átnézetni a berendezéseket szakemberrel, hogy a fűtésrendszer működésével minden rendben van-e és nem lesz gond, ha bekapcsoljuk.

Sajnos előfordulhat, hogy elromlik a gázkészülék és javításra szorul, esetleg le kell cserélni a régi berendezést. Ez a téli szezon közepén rendkívül kellemetlen lehet, mely gyors és szakszerű segítséget kíván.

Keressen minket és forduljon hozzánk bizalommal, ha gázkazánnal kapcsolatos munkálatokra, javításokra van szüksége, és mi a legkétségbeejtőbb helyzetben is orvosoljuk a problémát!

Vállaljuk gázkazánok bekötését, elektromos automatizálását és gondoskodunk arról, hogy minden kiválóan működjön már a kezdetektől. Ezen kívül a készülékek érintésvédelméről sem feledkezünk meg, hogy Ön még nagyobb biztonságban lehessen.

Keressen minket gázkazánnal kapcsolatos ügyekben, és bízza magát szakértelmünkre!

Pár szó a gázkazánokról

A gázkazán egy hőenergiát adó készülék, mely hőenergia-felszabadítással és éghető gázok segítségével működik. A gáz típusa lehet biogáz, kohógáz, vagy legtöbb esetben földgáz.

Ha elhelyezési szempontból vizsgáljuk, két csoportra lehet osztani a gázkazánokat: fali és álló kazán, ezeken belül pedig háromféle típust tudunk megkülönböztetni: fűtő, kombi, és beépített tárolós.
Ám legyen szó fali vagy álló, fűtő, kombi, beépített, nyílt vagy zárt égésű, kéményes, kondenzációs, vagy turbós kazánról, egy feladat mindegyik esetben fontos: a gázkazán bekötés folyamata.

Gázkazán bekötés során általában nem árt profikat alkalmazni, hiszen rengeteg mindenre kell ügyelni a bekötés során. Először is el kell végezni az engedélyeztetést, meg kell tervezni, és egyeztetni a kéményseprővel. Talán mi itt már egyből elakadnánk, ezért van szükségünk profik segítségére.

Mi levesszük válláról a terheket, hiszen 4 éve kifogástalan hozzáértéssel, odafigyeléssel, szakmai alázattal dolgozunk, és cégünk profiljába a gázkazán bekötés is beletartozik!

A gázkazánok nyomában

Rengeteg halálos balesetről szóló hírt hallhatunk a médiában, általában a fűtési szezon alatt, amik többségének a hátterében a gázkazánok állnak.

A hibát a gázkazán bekötés, illetve a használat és a lakásfelújítás során történő meghibásodásoknál kell keresni.  Nagyon fontos a gázkazánok szakszerű, pontos, precíz bekötése, mert így nagymértékben csökkenthetjük a halálos balesetek számát. De nem elég a szakszerű gázkazán bekötés, fontos az is, hogy folyamatosan ellenőrizve legyen a gázkazánunk.

Amikre érdemes odafigyelni:

Lakásfelújításkor érdemes kicserélni a már elavult gázkazánt egy modernebb, biztonságosabb típusra.

A hosszú ideig használt gázkazánok cseréje ajánlott, még akkor is, ha jelenleg nincs vele semmi probléma.

Ha tehetjük, érdemes zárt égésterű fali gázkazánt választani, hiszen a balesetek nagy részét inkább nyílt égésű, kéményes készülékek okozzák.

A gázkazán bekötését bízza profikra! Vegye igénybe szakembereink segítségét, hogy Ön is biztonságban érezze magát otthonában!

Profi gázkazán bekötés a Levill Max-tól!

A gázkészülék meghibásodása igen kellemetlen körülményekkel jár hétköznapi életünk és komfortérzetünk tekintetében, különösen, ha fűtési szezonban történik a baj.

 Ha a gázkazán már régi, a felújítás pedig költséges, akkor érdemes átgondolni, hogy egy energiatakarékosabb gázkészülékre cseréljük meglévő berendezésünket.

A tervezés során fontos szempont a gázkazán kéményének átmérője és a kémény magassága, valamint a légbeszívás lehetőségének ellenőrzése. A gázkazán bekötése előtt a beüzemelő feladata, hogy felülvizsgálja a korábbi megoldásokat és az adott körülményeket, lehetőségeket. A gázkészülék beüzemelő egyben felülvizsgáló is, bármilyen hiba észlelése esetén a megrendelővel közli a problémákat, valamint kijavíttatja, és a hiányzó szakvéleményeket elkéri.

A gázkazán bekötését bízza profi szakemberekre! Garancia és minőség a Levill Max-nál! Felmerülő szakmai kérdéseivel, illetve szolgáltatásainkkal kapcsolatos részletekért bátran keressen fel minket!

Mi a teendő sürgős gázkazán bekötése esetén?

Gyakran előfordul, hogy a régi gázkazán hirtelen meghibásodik a téli hidegben, ezért azt sürgősen ki kell cserélnünk, hiszen otthonunk akár egy nap alatt is ki tud hűlni. Az ilyen helyzetekben fontos tudnunk, hogy pontosan mi is az új gázkazán bekötésének a gyors és szakszerű menete.

Amikor sürgős esetről van szó, akkor is az érvényben lévő szabályok szerint kell eljárnunk, azonban a készüléket ideiglenes jelleggel el lehet indítani egy szénmonoxid érzékelő megléte mellett mindaddig, amíg a kéményseprő engedélye megérkezik.

A gázkazán kiválasztása során számtalan tényezőre figyelni kell, többek között a kémény átmérőjére, annak magasságára, valamint ügyelnünk kell légbeszívásra is. Az ilyen helyzetben a legideálisabb megoldás számunkra, ha egy magas szakértelemmel rendelkező céghez fordulunk, akik segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb gázkazánt, és elvégzik a bekötéssel kapcsolatos munkálatokat.

Gázkazán bekötése kapcsán bátran forduljon hozzánk segítségért! Tekintse meg a honlapunkon található elérhetőségeinket és keressen minket bizalommal!

A gázkazánok típusai, előnyei és beszerelése

A gázkazánok alkalmazása már hosszú évtizedek óta zajlik. A modern világban egyre népszerűbbé válnak költséghatékony kivitelük révén, azonban fontos tudni, hogy a gázkazánok bekötése mindig szakértelmet kíván!

A gázkazánokat különböző típusok szerint csoportosíthatjuk, melyek a következőek:

Nyílt égésterű, kéményes gázkazán – A más néven atmoszferikus kazánként ismert szerkezet égéstere nincs elzárva, így az égéshez szükséges oxigént a lakás légteréből nyeri, a keletkező füst pedig a kéményen át távozik. Hátránya, hogy felhasználja a lakás levegőjét.

Zárt égésterű, turbós gázkazán – Égéstere elzárt, így az égéshez szükséges levegőt nem a lakásból, hanem egy vezeték segítségével a házon kívülről nyeri. A füstelvezetést egy ventilátor végzi, így nincs szükség nagy kéményre, ezáltal alkalmazása is biztonságosabb.

Kondenzációs gázkazán – Képes a füstgázban lévő vízgőz hőenergiájának újrahasznosítására. Ennek alkalmazása főként alacsony hőmérsékletű fűtővizek esetén ajánlott.

Bármelyik mellett is dönt, a gázkazán bekötését bízza szakértő munkatársainkra!

Kérdés esetén keressen bennünket!

Új gázkazán bekötés rövid határidővel?

Nagyon sok háztartásban épp a fűtésszezon kezdete előtt vagy közben megy tönkre a gázkazán. Mivel több esetben is javíthatatlanok a berendezések, új gázkazánra van szükség. Ilyenkor természetes, hogy az érintettek szeretnék, hogy minél hamarabb bekötésre kerüljön az új gázkazán, hiszen a hideg miatt már nélkülözhetetlen a fűtőberendezés. Ha Ön is gyors szolgáltatást keres a gázkazán bekötéssel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal!

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy az ügyfeleknek fontos, hogy minél rövidebb időn belül megtörténjen a gázkazán bekötés, kiemelt figyelmet fordítunk a gyorsaságra. Természetesen ez nem megy a minőség rovására. Kellő tapasztalattal rendelkezünk a gázkazán bekötés terén is, így nem jelent kihívást gyorsan és pontosan dolgozni.

Ne kössön kompromisszumot a kialakult helyzettel: az új gázkazán bekötése velünk a legegyszerűbb és a leggyorsabb! Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és ránk bízná a szakszerű bekötést, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!

Új gázkazán bekötés rövid határidővel?