Pinterest
Facebook
Twitter
@LeventeLevillMa tweetjei
Youtube
Blogger
Flickr
Ügyfélfogadás: Hétfő-csütörtök: 8:00-16:00, Péntek: 8:00-12:00

Telefon: 06-20-9-749-158 E-mail: levente@levill-max.hu
Elektromos és hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata (VBF)

Mi írja elő a kötelező felülvizsgálatot? 

 

A 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet az összekötő és felhasználói berendezésekről rögzíti, hogy az elektromos gépjármű, mint elektromos készülék energiatárolójának villamos energiával történő feltöltésére alkalmas töltőállomáson, valamint az összekötő berendezésen áramütés elleni védelem szempontjából időszakos szabványossági felülvizsgálatot kell végezni.
Ezen villamos berendezések felülvizsgálata a felülvizsgálat idején érvényes vonatkozó műszaki követelmények szerint történik.
A villamos berendezés áramütés elleni védelem szempontjából történő időszakos szabványossági felülvizsgálatát a villamos berendezés használatbavételét követően a berendezés üzemeltetője köteles elvégeztetni.
A villamos berendezés áramütés elleni védelemmel kapcsolatos időszakos szabványossági felülvizsgálatának határideje az előző felülvizsgálat naptári napjának megfelelő napon jár le a felülvizsgálat esedékességének évében.
Tehát az érintésvédelmi vizsgálat ezeken a járműveken azokra a villamos berendezésekre vonatkozik, amik az erősáramú hálózati csatlakozással rendelkeznek. A vizsgálat azért szükséges, hogy töltés közben az autó, vagy a csatlakozó kábel ne okozhasson áramütéses balesetet.
Ezzel, illetve a 2014/45/EU a gépjárművek és pótkocsijaik időszakos műszaki vizsgálatáról szóló irányelvével harmonizálva a 6/1990.(IV. 12.) a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának feltételeiről kiállított KöHÉM rendelet az általános biztonságra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek pontjának 9. paragrafusa szerint
(1) A jármű e rendeletben említett szerkezeteinek, alkatrészeinek és tartozékainak működőképeseknek és olyan állapotban kell lenniük, hogy rendeltetésüknek biztonságosan megfeleljenek.
(3) A villamos meghajtású, valamint villamos berendezéssel felszerelt járműnek meg kell felelnie a vonatkozó érintésvédelmi előírásoknak.
Ebből adódóan érdemes az érintésvédelmi bizonyítványt közvetlenül a forgalmi vizsgálat előtt beszerezni.

Milyen járművekre vonatkozik?

PL:

 • akóautó
 • lakókocsi
 • elektromos hajtású autó
 • hibridautó - elektromos hajó
 • plug-in hibrid utók
 • hűtőkocsi
 • aggregátoros autó
 • inverteres 230 V-os csatlakozás gépkocsiban.

Ha egy gépjármű bármilyen erősáramú csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, lehet az elektromos autó töltése, vagy hűtőautó erősáramú működtetése, lakóautóhoz csatlakoztatunk hosszabbítót, vagy az autóba szerelt aggregátor vagy inverteres 1 vagy 3 fázisú csatlakozás található, ezeket érintésvédelmileg időszakosan fel ül kell vizsgáltatnunk.

 

Kérdése van? Keressen elérhetőségeinken!
Időpont egyeztetésért kérem keressen!


 

 

Miért válasszon minket?

 

 • Azonnali jegyzőkönyv kiállítás a helyszínen 2 példányban
 • Legkorszerűbb célműszerek
 • Rugalmasság, gyors kiszállás
 • Megbízhatóság, korrektség, precizitás
 • Ingyenes műszaki szaktanácsadás, más elektromos kérdésekben is
 

Mit vigyek magammal az érintésvédelmi felülvizsgálatra:


 1. Az érintett gépjárművet 
 2. Az elektromos-hibrid gépjármű töltőjét, kábeleit
 3. Műszaki leírást ha van a töltőről
 4. A gépjármű műszaki okmányát

 

 

Érintésvédelmi vizsgálatok díjai:

Saját töltővel rendelkező villamos biztonsági felülvizsgálat, töltőkábel megfelelősség: Br. 15.000Ft + kiszállási díj (egyeztetett időpontban 1-3 munkanapon belül)
Amennyiben „ingyen" elautózik hozzánk, a vizsgálathoz nem járul kiszállási díj.
Sürgősségi felér 24 órán belül soron kívül + 10.000 Ft bruttó
Kiszállási díj: telephely 50km-es körzetében 115ft+ Áfa
telephely 50km-es körzetén felül 130ft + Áfa


A megadott ár csak tájékoztató jellegű.
Importőr cégeknek, vizsgaállomásoknak, autószervizeknek a megrendelések számától függően kedvezményt tudunk adni.
A szokásos elérhetőségek többször a menüben hívjon írjon stb..

 

 

Hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata a balesetmentes utakért!

hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata

hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata az utasok biztonságához fontos követelmény. A járművek működését ellenőriztesse rendszeresen!

A hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata az autók bérbeadásával foglalkozó vállalkozások kötelezettsége. Az ellenőrzést külsős személynek kell végeznie, aki mindenre kiterjedő vizsgálatot folytat le. Az érintésvédelem a hibrid autók veszélytelen használatának az előfeltétele. Anélkül egy cég sem tud hibrid autókat hosszú tavon bérbe adni, hogy ne végeztetne el minden vizsgálatot. A hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata a cég sikerének jövőjét biztosítja, aminek előfeltétele az ügyfelek balesetmentes útjainak garantálása. Az autózás baleset kockázatát rejti magában, a műszaki hibás jármű pedig ezt a kockázatot még inkább megnöveli.

Forduljon bizalommal a csapatunkhoz, ha hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálatához szeretne profi szolgáltatást igénybe venni! Az elérhetőségeink egyikén egyeztessen időpontot a kollégáinkkal személyes találkozóra!

Hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata új tulajdonosoknak

hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata

hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata új járművek üzembe helyezése előtt kötelező! Kérje szolgáltatásunkat új járművéhez!

A környezetbarát hibrid járművek villamos meghajtással működnek, nem igényelnek benzint és nem eregetnek büdös és káros kipufogógázt sem. A villamos meghajtás viszont azzal a kötelezettséggel jár, hogy el kell végeztetni a kötelező felülvizsgálatot. Ha Ön úgy döntött, hogy egy korszerű, környezetbarát elektromos autót vásárol, akkor még az első használat előtt szüksége lesz a hibrid autónak érintésvédelmi felülvizsgálatra! A vizsgálat kiterjed a jármű elektromos alkatrészeire, valamint a töltőegységre és a csatlakozókábelre. Az érintésvédelem, IP védettség ellenőrzése megtörténik. A vizsgálattal meg lehet előzni az áramütéses balesetet.

hibrid autók érintésvédelmi felülvizsgálata legyen tehát az egyik első teendő, amit az új autó tulajdonos elvégez. Forduljon hozzánk bizalommal, ha a szolgáltatás aktuálissá válik! Kérjen bővebb felvilágosítást tőlünk bármelyik elérhetőségünkön

 

Elektromos autók érintésvédelmi felülvizsgálata felkészült csapattal

levill-max.hu-21novAz elektromos autók érintésvédelmi felülvizsgálata is szerepel a szolgáltatásaink között! Ellenőriztesse velünk a járművét!

A modern és környezetbarát elektromos autók, hybrid plug in járművek benzin helyett elektromos árammal működnek. Logikusan következik ebből a tényből, hogy az esetleges műszaki problémákat az elektromos autók érintésvédelmi felülvizsgálatával lehet kiszűrni. A rendszeres műszaki vizsga az elektromos autók érintésvédelmi felülvizsgálata nélkül nem is történhet meg. Az érintésvédelmi felülvizsgálatot nem a vizsgáztatónak kell elvégeznie, hanem egy külsős szakembernek. Az ellenőrzésről ebben az esetben is jegyzőkönyv készül.

Rendelje meg az elektromos autók érintésvédelmi felülvizsgálatát, mielőtt műszaki vizsgára kérne időpontot és ellenőriztesse járművét, valamint a töltőállomást! Szakembereink ezen a területen is rendelkeznek tapasztalattal, az ellenőrzést megbízható eszközökkel, rugalmasan végezzük el. A szolgáltatásainkról érdeklődjön valamelyik, közzétett elérhetőségünkön!

 

Kérdése van? Keressen elérhetőségeinken!
Időpont egyeztetésért kérem keressen!

 

 Vissza a nyitólapra...


Impresszum és Tárhely Szolgáltató